English   |   Français
Home
Over ons
Producten
Product- en toepassingsbrochures
PROMAFOUR
SLIMVAC
Nieuws
Contacteer ons
Verkoopsvoorwaarden
Sitemap
 
  MICROTHERM
  Extranet
 
Home > Over ons

   

Over ons

Wie is Promat International

Promat is wereldwijd marktleider op het vlak van passieve brandbescherming en hoog-performante isolatietoepassingen. De groep biedt werk aan bijna 1400 mensen en heeft vestigingen en productiesites over de hele wereld.

Promat is een dynamische schakel binnen de Etex Group, een Belgische industriële groep en wereldwijde organisatie met meer dan 18000 toegewijde werknemers. Etex Group heeft vestigingen in meer dan 40 landen en produceert en verkoopt hoogwaardige bouwmaterialen en isolatiesystemen.


Promat HPI (High Performance Insulation) is de Promat afdeling (business unit) die zich toespitst op de productie van innovatieve isolatieproducten en -oplossingen en het ontwikkelen van isolatiesystemen voor toepassingen in verschillende marktsegmenten, van industriële toepassingen tot huishoudtoestellen … en nog veel meer. Wij zijn de wereldwijde marktleider wat betreft productie van calciumsilicaat- en microporeuze isolatieproducten, onze twee kerntechnologieën.

 High Performance Insulation (HPI) business unit  Fire Protection (FP) business unit


Bekijk onze bedrijfsvideo: Klik hier


Promat International NV fungeert niet enkel als hoofdzetel van de groep, maar tevens als verkoopkantoor voor de volgende afdelingen:

 • Fire Protection België & Groothertogdom Luxemburg (= passieve brandbescherming)
 • High Performance Insulation Benelux (= hoog performante isolatie)
 • High Performance Insulation Export (= de landen waar Promat geen lokale vestiging heeft, bijvoorbeeld Noorwegen, Zweden, Finland, Zuid-Afrika, Turkije, enz.)
In de meeste andere landen behoren beide afdelingen (Fire Protection & High Performance Insulation) tot dezelfde firma.
Onze technologieën

Onze hooggekwalificeerde R&D-teams ontwikkelen voortdurend nieuwe producten en materiaalformuleringen om tegemoet te komen aan veranderende marktcondities en de hoge eisen van onze klanten wereldwijd.

De meeste van onze producten zijn gebaseerd op onze 2 kerntechnologieën:


De calciumsilicaattechnologie

Calciumsilicaat ontstaat door een gecontroleerde chemische reactie tussen kalk en silica, waardoor er een minerale matrixstructuur ontstaat op basis van kristallen met welbepaalde afmetingen om zo te komen tot uitstekende thermische & mechanische eigenschappen.

Onze calciumsilicaatproducten variëren sterk op het vlak van chemische samenstelling en minerale matrix, textuur, densiteit en productiemethode, maar algemeen genomen kunnen ze worden onderverdeeld in enkele grote groepen naargelang hun densiteit (producten met een lage, gemiddelde of hoge densiteit, nl. van 240kg/m³ tot 1400kg/m³) of toepassingsgroep (hoog-performante calciumsilicaten, structurele calciumsilicaten, technische calciumsilicaten en composietisolatieplaten). Hoewel elke groep zijn eigen, zeer specifieke eigenschappen heeft, kunnen de belangrijkste voordelen van de technologie als volgt worden samengevat:

 • Hoge drukvastheid
 • Lage thermische geleidbaarheid
 • Weerstand tegen chemische producten
 • Lage thermische krimp
 • Hoge stabiliteit bij langdurige verhitting

Alle materiaaltypes kunnen worden geproduceerd in verschillende vormen, zoals half-schalen en segmenten, die vaak in de petrochemische industrie worden toegepast als thermische isolatie of onderbreking tussen leiding & ondersteuning (“hot pipe shoes”) en als leidingisolatie.

Voor meer informatie kan u onze calciumsilicaatbrochure aanvragen via info@promat.be


Microporeuze technologie - MICROTHERM

Microporeuze producten zijn bekend omwille van hun goede weerstand tegen hoge temperaturen en extreem lage thermische geleidbaarheid. Deze eigenschappen zijn het resultaat van de samenstelling van het materiaal, nl. een opake, filament versterkte mix van pyrogeen kiezelzuur of aluminiumoxide, die is samengeperst tot een zorgvuldig gecontroleerde densiteit.

Het MICROTHERM productaanbod is één van de ruimste op markt en bestaat uit harde en flexibele panelen, platen, gefreesde stukken, half-schalen en losse microporeuze korrels. Vele van deze producten zijn beschikbaar voor toepassingen in verschillende temperatuurklassen van 1000°C tot zelfs 1200°C. Dit betekent dat onze microporeuze isolatie kan worden toegepast in nagenoeg elk type applicatie, zelfs wanneer er sprake is van complexe geometrieën die een uitdaging vormen voor de installatie. De onklopbare thermische eigenschappen van de MICROTHERM isolatieproducten resulteren in tal van voordelen zoals:

 • Geringe isolatiedikte
 • Gering gewicht
 • Mogelijkheid om ruimte te besparen
 • Mogelijkheid om de interne capaciteit te verhogen
 • Beperking van warmteverlies om zo energie te besparen

Voor meer informatie kan u onze microporeuze isolatie brochure aanvragen via info@promat.be


SLIMVAC vacuüm isolatiepanelen (VIP) zijn de nieuwste producten in het MICROTHERM gamma. Hierbij wordt de microporeuze technologie verder uitgebreid door lucht te onttrekken aan de microporeuze kern, waardoor in folie verpakte panelen worden gevormd met een extreem lage thermische geleidbaarheid van slechts 7mW/mK.


Om ons calciumsilicaat- & MICROTHERM productgamma te vervolledigen, biedt Promat HPI eveneens volgende producten aan:

 • PROMAGLAF bio-oplosbare vezels
 • ALSIFLEX ALCEN-1600 hoogwaardige aluminiumoxidevezels
 • DALFRATEX silicatextielproducten (> 98% silica)
 • NEFALIT hoge temperatuur-afdichtingen
 • MICATECH vermiculietplaten
 • PROMATON isolatiestenen
 • Hoge temperatuur-textielproducten
 • Hoge temperatuur-lijmen
 • ...


Technische oplossingen

Naast een breed gamma van standaardproducten zijn onze mensen en hun talent om oplossingen te bedenken en te ontwikkelen onze sterkste troef. Dankzij de vele technische & engineering afdelingen en workshops waarover wij wereldwijd beschikken, behoort het ontwikkelen van op maat gemaakte technische oplossingen voor onze klanten tot onze dagelijkse activiteiten.

De basiselementen van onze “engineered solutions”-strategie zijn:

 • Probleemanalyse en thermische berekeningen
 • Selectie van het geschikte product
 • Ontwerp van systemen en applicaties
 • Coördinatie en assistentie tijdens de installatie
 • Testen & verifiëren van de resultaten


“Promat High Performance Insulation - de wereldwijde referentie in thermische isolatie oplossingen"


Productie, Kwaliteit en Milieu

Elke productiebedrijf focust op een specifieke technologie in lijn met zijn globale kostenefficiëntiestrategie door het optimaliseren van technologieën en productiemethodes. Promat heeft fabrieken in België, Japan, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Italië, China en tal van andere landen. In al deze vestigingen wordt enkel de hoogste kwaliteit aanvaard en zijn alle fabrieken ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd, wat onze kwaliteitsprocedures en bijgevolg de productie van hoogwaardige producten met een consistent hoge kwaliteit garandeert.

Wij geloven met de grootste overtuiging in het behoud van ons milieu voor toekomstige generaties. In lijn met zijn niet aflatende focus op gezondheid en veiligheid voldoet de Promat groep aan het REACH-systeem, een belangrijke Verordening van de Europese Unie m.b.t. het veilig gebruik van chemische stoffen (EG 1907/2006) en zijn de productiesites OHSAS 18001 gecertificeerd. Verder is Promat één van de eerste Europese bedrijven die zich hebben geëngageerd voor een beleid van totale controle op het vlak van milieubeheer, dat binnen de EU wordt gepromoot en beter bekend is als de ECO AUDIT. Dit beleid is gebaseerd op de vrijwillige implementatie van niet-vervuilende productiemethoden en het voortdurend verbeteren van de processen om een veilige en milieuvriendelijke productiepolitiek te creëren voor onze werknemers, de omwonende bevolking en de omringende natuur.